Som det brukar vara...

Onsdag igen.

Kategori: Störande flygande varelser.

Idag har det varit lite av en udda dag.

Jag kunde inte somna igår
så jag var vaken hela natten. Av någon konstig anledning så blir jag att fundera extra mycket när jag gör såhär och det är kanske inte alltid hälsosamt.

Jag känner att jag inte riktigt räcker till nu. Så känner vi alla vissa dagar, men nu har det känts så ett tag. Det känns lite som om att folk förväntar sig en större insats hela tiden oavsett hur mycket energi man lägger ner.
Hur mycket man än anstränger sig så står det fortfarande krav kvar som väntar bakom nästa hörn hela tiden.

Såhär har det varit jämt i mitt liv tror jag. Jag har fått känslan av att man kanske har varit för snäll genom sina dagar. Folk förväntar sig alltid "backup" av en om det händer något.
Jag är snabbt där, men inte tillräckligt snabbt.

När jag sen behöver "backup" så märker man att all energi kanske gått förgäves.
Även om jag säger rakt ut, rakt på sak så lyssnar du inte, för du har alltid större, mer betydelsefulla problem än vad jag. För det jag grubblar över är inget problem, det är bara tankar som har blivit till ett ihoptrasslat garnnystan som omöjligt går att trassla upp själv. Jag behöver bara dividera lite så känner jag sakta hur den hårdaste knuten i magen sakta(!!) men säkert löses upp och med tid och ro så försvinner den tillsist.


Nu känner jag att jag snackar massa strunt här! Men vem vore jag som person utan mitt struntprat! haha!




Förresten, ta hand om er !

Nu har jag funderat igen.

Kategori: Störande flygande varelser.

Jepp då var det dags.

Jag har funderat! (akta...)


Människor som HATAR
rökare är visserligen sällan nikotinister överhuvudtaget. Men sen har vi faktiskt snusare som HATAR rökare mer än någonting annat dom kan tänka sig!
Min frågeställning i min fantastiska tankebana var då; Hur fan kan det komma sig? och Hur fan tänker dom?

Hur fan kan det komma sig?

- Jo, Röklukt kan vara otroligt störande, även för en rökare faktiskt. En rökare luktar oftast inte alls gott när "en sådan" precis rökt.

Tankebana:
Snusare som hatar rökare kanske anser att rökning är mer skadligt för hälsan, vilket det inom många kriterier kanske är. Men snus är farligt det också och personligen tycker jag det lukar helvete av det.
I bägges fall har de satt sig i ett beroende som sägs ska vara enormt svårt att ta sig ur. En snusare som känner en rökare säger; "Sluta rök så slutar jag snusa".
Undrar vem det går utför först?

Jag känner en man som slutade röka, som visserligen snusade samtidigt. Men han har inte kunnat sluta snusa och hatar nu alla som röker och som någongång har rökt, alltså hatar han sig själv? Tydligt!
I detta fall kan det dock innebära att denna exrökare/snusare är så jävla grymt sugen på en cigg och måste därför klanka ner på rökare för att känna sig mer duktig o peppa sig själv till ett rökfritt liv, grattis till dig, gamle man.

Hur fan tänker dom?
Dom tänker säkert att eftersom vi inhalerar röken så skadar det våra inre organ och blir en osynlig skada som tar längre tid att upptäcka till skillnad från snusare som kanske märker direkt att man får fula tänder och tandlossning. (vilket man givetvis får av rökning också) Men, tänder kan vi leva utan.
Vi kan däremot inte leva utan lungor.

Tankebana
: (snarare fakta.. )
Enligt folkhälsoinstitutet så ger snus också cancer. och inte bara i munhåla!
Barbro Holm-Ivarsson (min gamle gode vän från FHI, expert på tobaksfrågor) säger att snus faktiskt är lika beroendeframkallande som heroin och skall därför ej förtäras eller konsumeras på annat vis. (just de orden använde hon faktiskt inte, men ni fattar.. )
Karolinska institutet har också kommit fram till att snus kan ge hjärtochkärlsjukdomar, precis som cigaretter.
Visserligen så är cigaretter farligare för hälsan (at the moment/just nu) eftersom de kommer inte kunna nå säkert resultat på HUR mycket farligare cigaretter är än snus fören någonstanns i 2010.

Jag känner en man som snusar.  Han hatar dem han bor med för att denne person röker. Han kan alltså inte ens ta i maten hon gjort. (såvida hon inte tagit hem pizza eller haft skyddshandskar på sig, helst ska hon faktiskt ha haft en hel skyddsdräkt på dig)
Mycket av det här är ju bara larv. Eller är han rädd på riktigt? För de onda molekylerna som sitter fast i hennes kläder. Tänk om (TÄNK OM) dom skulle attackera honom o faktiskt döda honom? Högst troligt, men icke.


Slutsats:
I mina ögon så är en nikotionist en nikotinist. Och jag förstår absolut de som inte är nikotinister själva att det luktar illa, o det är osunt och det ena argumentet om hur dåligt o äckligt det är efter det andra. Men samtidigt så har vi alla ett val, vill dom som röka, röka, låt dom göra det? Samma med snuset.
Det är ingen dödssynd, alla har de gett sig in på en kortare livstid. Det är deras val, inte ickenikotinistens.

Men jag håller med, det luktar illa.
snus som cigarett, det stinker!



Hejs!

Godafton.

Kategori: Störande flygande varelser.

Idag har jag inte åstadkommit mycket.

Jag och min mor åkte ut till vår lilla stuga för första gången i år! Det var mycket som behövdes göras där ute må jag säga. Men ack så fint det är.
Vi krattade lite och rensade bort lite gammalt ur rabatterna. I helgen blir det till att kratta klart och vända landen! Ska bli grymt att få så lite morötter och diverse annat. Ja, kalla mig lantis om så är. Men jag finner det aningen rofyllt att gå runt och strosa ostört bland det gröna ibland.

Toppen på allt är ju att det faktiskt börjar bli säsong för att grilla
! Såå, debuten är kommen i helgen är jag nästan säker på! Gud vad underbart. Oavsett om det bara blir till att grilla korv, så är det fanimej guld värt på våren! Mums!

Allt är guld värt på våren känner jag.
Efter en aning deprimerande vinter är det väl på tiden att glädjen skuttar fram bland vitsippornas skönhet! (vilken poet jag är)
Nej men helt seriöst, så blir jag så jäkla glad på våren. Däremot ganska deppad när solen inte lyser en dag, haha. Men det är väl så man fungerar.


Nej, jag har fasiken inget mer att komma med idag, så ha en fortsatt bra dag och hoppas du ramlar o skrapar upp ansiktet idag! (annars kan du alltid skrapa ditt ansikte mot en tegelvägg och hoppas på bästa resultat!)


Puss!

Hej mina vänner och alla ni andra.

Kategori: Störande flygande varelser.

Hejhej, tänker du nu..

Ja, hej.
Så här är det. Nu var det längesen jag förgyllde din vardag med ett sådant där grymt bra inlägg. Du har suktat efter att läsa om mitt tråkiga liv. Just därför att du inte har något liv, precis som jag.
Man brukar tycka om att läsa om människor som skriver om sina miserabla liv, eller hur?
Visserligen är inte mitt liv miserabelt, utan lite mer tråkigt, helt enkelt.
Just därför blir den här bloggen grymt tråkig, lite smått lame. Men eftersom du ändå läser, så måste det ju betyda att en liten gnutta intressant är mitt liv ändå, trots alls.

Nåja.

Det har hänt en heeeel del sen sist. Eftersom jag gillar punktlistor så får det bli en sån.
Jag har alltså:
  • Slösat bort alla mina pengar och tjänat nya igen och slösat bort dom också!
  • gått ner 3kg!
  • träffat grymt bra människor
  • träffat grymt dåliga människor
  • mer eller mindre fått en totaldiss
  • varit på "THE" herrgård.
  • fått myggbett som tydligen förökat sig (tanken har slagit mig att det faktiskt inte är myggbett, ja)
  • flyttstädat min brors lägenhet (no chance in hell att jag skulle göra om det..)
  • gjort saker jag inte ska göra, men som jag tycker om att göra. (konkreta greta.. höhö)
  • fått ett jättekonstigt sår i näsan, som gör apont o som inte läker.
  • sökt in på högskola/universitet!
Det var lite av allt som skett.
Jag skulle så gärna vilja skriva allt som hänt, men det kan jag inte av vissa spektakulära skäl. Vissa skäl anses tillochmed som säkerthetsskäl. Jag vill ju inte att någon ska råka illa ut tack vare mina val här i livet!

Skolan har jag sökt in på också, som jag nämnde ovan.
Då undrar säkert ni VAD och VAR? Eller ?
Patrik mumlar säkert för sig själv o tycker jag är en smärre idiot, vilket jag förvisso är. Eftersom min stora dröm är att flytta utomlands, till ett varmt ställe och aldrig mer flytta hem. Men den drömmen finns kvar och den kommer gå i verk :)

Nåja!
VAD?: Till Förskollärare
VAR: Örebro, Falun, Linköping, Karlstad och/eller Uppsala.

Så i höst blir det äntligen farväl ludvika för förhoppningsvis alltid! (!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D )



Jag känner att jag har så himla mycket att skriva om just nu
, men jag vet inte om det är någon vits alltså haha.
Jag har så grymt mycket tankar och funderingar som far runt i mitt huvud. Men vad gör man åt saken?
Jag vet inte.
Men jag mår grymt bra nu i alla fall, vilket är toppentoppen, right ? :)


Nej, jag ska ge mig för  idag och samla mina tankar på ett A4-papper istället. Dom får plats där om man kodar språket, jag lovar!


Puss!