Som det brukar vara...

hej alla glada människor.

Kategori: Störande flygande varelser.

Idag har jag varit ensam hemma som vanligt på sistone, eftersom man är sambo med en golfnörd! På sista tiden har jag bakat endel. O det tycker jag är skitkul, om man bortser från all j-a disk! 

Idag bakade jag naan-bröd. Hade aldrig gjort det förut, men jag tänkte att bröd utan jäst är ju något, iaf jag, googlar på! Såå Jag bestämde mig för att prova  på det här naan-brödet! Och supergott blev det :) 


Nu kanske inte bilden är superextradeluxe, men det här blev resultatet. Det är fluffigt och passar utmärkt till maten! Till exempel om man äter soppa eller en gryta eller dylikt ! Man kan ha på en rad olika kryddor på det här brödet, men jag valde i smörblandningen att ha Hackad vitlök, havssalt och spiskummin! 

O bästa av allt... Jag tror det tog mig 15-20 min totalt att baka brödet. Så skönt att slippa jäsa o hålla på!
För er som kände att ÅH! kommer receptet nedan!

7 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1 tsk Salt
1 dl Vatten
2 dl Naturell yoghurt (jag tog turkisk yoghurt)
1 Ägg
och så undrar du, jaha? o hur gör man då? jo det ska jag förklara för dig här...
  • Ugnen ska värmas upp till 250°. (STÄLL IN EN PLÅT O VÄRM DEN OCKSÅ!)
  • Blanda de torra ingredienserna, o tillsätt sedan de våta.
  • Dega ihop till en smidig deg
  • Dela sedan denna underbara degklutt i sex delar. (ovala kakor, runda, eller avlånga, ditt val. Mina blev lite halvfula :) )
  • Smält ca 2-3msk smör o hacka vitlök o blanda ihop. Pensla detta på dina bakverk.
  • Krydda sedan på de kryddor du vill ha.
  • Grädda sedan dessa små godingar i 6-8 minuter på din värmda plåt i, som sagt, 250°
Och voíla! Då var du klar! :D