Som det brukar vara...

Hat är inte obligatoriskt.

Kategori: Livet som fisk

Så sant som rubriken lyder. Eller? Motsatsen till hat borde vara kärlek. Kärlek rår man inte oftast för, kanske aldrig? Det måste ju vara människans mest idiotiska känsla förövrigt. Men hat... Varför finns ens det? Varför hatar vi varandra? Frågorna kommer radas upp här. Varför avskyr vissa människor andra människor så vansinnigt mycket? Det snackas skit bakom miljarders ryggar dagligen samtidigt som andra skjuter andra i huvudet. Och det beror på att...? Beror det på att den andra personen tycker annorlunda? Ser annorlunda ut? Tror på andra saker? 

Vi MÅSTE sluta hata. Hatet leder dagligen till massmord, självmord, hedersmord, psykisk ohälsa och andra mord. Hat = mord, även om man inte alltid dör fysiskt. 

Vi måste inte älska. Det säger jag till mig själv ibland. Det är inte obligatoriskt att älska men det är fan så mycket mer okej än att hata. Gör dig själv en tjänst och ta en titt på dig själv. Ingen är felfri och ingen har rätt att hata. Vi måste inte älska alla men hatet är så sjukt onödigt. 

Med allt elände i världen så fortsätter vi alltså att hata framför att älska. Hör du hur sjukt det låter? Hatarna matar varandra med mer lögner och mer hat. Ta en titt på dig själv ikväll. Se om den där personen du hatar så jävla mycket förtjänar att dö. Eller förtjänar hen att leva ett lika kärleksfullt liv som du?

Att fundera på - som det brukar vara. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: