Som det brukar vara...

Nu har jag funderat igen.

Kategori: Störande flygande varelser.

Jepp då var det dags.

Jag har funderat! (akta...)


Människor som HATAR
rökare är visserligen sällan nikotinister överhuvudtaget. Men sen har vi faktiskt snusare som HATAR rökare mer än någonting annat dom kan tänka sig!
Min frågeställning i min fantastiska tankebana var då; Hur fan kan det komma sig? och Hur fan tänker dom?

Hur fan kan det komma sig?

- Jo, Röklukt kan vara otroligt störande, även för en rökare faktiskt. En rökare luktar oftast inte alls gott när "en sådan" precis rökt.

Tankebana:
Snusare som hatar rökare kanske anser att rökning är mer skadligt för hälsan, vilket det inom många kriterier kanske är. Men snus är farligt det också och personligen tycker jag det lukar helvete av det.
I bägges fall har de satt sig i ett beroende som sägs ska vara enormt svårt att ta sig ur. En snusare som känner en rökare säger; "Sluta rök så slutar jag snusa".
Undrar vem det går utför först?

Jag känner en man som slutade röka, som visserligen snusade samtidigt. Men han har inte kunnat sluta snusa och hatar nu alla som röker och som någongång har rökt, alltså hatar han sig själv? Tydligt!
I detta fall kan det dock innebära att denna exrökare/snusare är så jävla grymt sugen på en cigg och måste därför klanka ner på rökare för att känna sig mer duktig o peppa sig själv till ett rökfritt liv, grattis till dig, gamle man.

Hur fan tänker dom?
Dom tänker säkert att eftersom vi inhalerar röken så skadar det våra inre organ och blir en osynlig skada som tar längre tid att upptäcka till skillnad från snusare som kanske märker direkt att man får fula tänder och tandlossning. (vilket man givetvis får av rökning också) Men, tänder kan vi leva utan.
Vi kan däremot inte leva utan lungor.

Tankebana
: (snarare fakta.. )
Enligt folkhälsoinstitutet så ger snus också cancer. och inte bara i munhåla!
Barbro Holm-Ivarsson (min gamle gode vän från FHI, expert på tobaksfrågor) säger att snus faktiskt är lika beroendeframkallande som heroin och skall därför ej förtäras eller konsumeras på annat vis. (just de orden använde hon faktiskt inte, men ni fattar.. )
Karolinska institutet har också kommit fram till att snus kan ge hjärtochkärlsjukdomar, precis som cigaretter.
Visserligen så är cigaretter farligare för hälsan (at the moment/just nu) eftersom de kommer inte kunna nå säkert resultat på HUR mycket farligare cigaretter är än snus fören någonstanns i 2010.

Jag känner en man som snusar.  Han hatar dem han bor med för att denne person röker. Han kan alltså inte ens ta i maten hon gjort. (såvida hon inte tagit hem pizza eller haft skyddshandskar på sig, helst ska hon faktiskt ha haft en hel skyddsdräkt på dig)
Mycket av det här är ju bara larv. Eller är han rädd på riktigt? För de onda molekylerna som sitter fast i hennes kläder. Tänk om (TÄNK OM) dom skulle attackera honom o faktiskt döda honom? Högst troligt, men icke.


Slutsats:
I mina ögon så är en nikotionist en nikotinist. Och jag förstår absolut de som inte är nikotinister själva att det luktar illa, o det är osunt och det ena argumentet om hur dåligt o äckligt det är efter det andra. Men samtidigt så har vi alla ett val, vill dom som röka, röka, låt dom göra det? Samma med snuset.
Det är ingen dödssynd, alla har de gett sig in på en kortare livstid. Det är deras val, inte ickenikotinistens.

Men jag håller med, det luktar illa.
snus som cigarett, det stinker!



Hejs!

Kommentarer

  • Johan säger:

    Jennie, vad pågår däruppe i ditt huvud? Du filosoferar ju hejvilt! ;)

    2009-04-26 | 23:10:21
  • Jennie säger:

    Joop, blir lätt så när man är "arbetssökande" och har för mkt fritid!

    2009-04-26 | 23:43:20
    Bloggadress: http://freakydetails.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Att röka eller snusa eller att icke röka eller snusa, det är självfallet individens eget val. Nikotinisterna vet vilka risker de utsätter sig (och faktiskt även sin närmaste omgivning) för. Men, valet angår faktiskt också oss icke-nikotinister eftersom det är samhället som får stå för kostnaderna sedan när nikotinisterna utvecklar lungcancer, astma, kärlförträngningar och KOL. Dessutom får vi som står en nikotinist vilken utvecklat en allvarlig sjukdom till följd av sitt nikotinmissbruk nära, också lida då det är oerhört smärtsamt för oss att stå bredvid och titta på.

    Kontentan av detta är alltså att valet att vara nikotinist elelr icke, faktiskt angår oss alla...

    2009-05-01 | 13:35:07

Kommentera inlägget här: